Ajuntament de Traiguera

Casc urbà
 

Ajuntament. Sala de la Vila

Edifici històric del municipi de Traiguera, anomenat popularment Sala de la Vila per haver acollit, en l'actual saló de sessions de l'Ajuntament, la sala de reunions i deliberacions dels Jurats i Consell de Traiguera. Finestral gòtic procedent de l'antic edifici de l'escola de Grammatica que va posseir la vila en els segles XV i XVI. Façana restaurada per l'Escola Taller en 1993

 

Esglèsia de L'Assumpció S.XVI – XVII

Composta d'una nau central i dues de laterals, és un edifici inacabat d'estil renaixentista construït sobre una edificació gòtica anterior, avui desapareguda. En destaca la porta renaixentista lateral, que segueix les regles d'Il Vignola, la volta de creueria i l'estucat de la decoració interior. Des de 1969 acull el Museu Parroquial.

 

Campanar S.XIV – XVI

Iniciat el 1393 per Ramon Pastor, datari del papa Luna, Benet XIII. De planta octogonal, la seva primera edificació pertany al temple gòtic. La part superior va ser construïda al segle XVI, segons la tradició sota els auspicis de Carlos I en reconeixement per la fidelitat de la vila al rei durant les Germanias. Compte amb escultures decoratives i campanes gòtiques. Al 1923, un llamp va escapçar-ne la creu que el coronava. Actualment s'ha col·locat una nova creu després de les obres de restauració de la torre dutes acabo al juny de 2007. L'actual plaça del campanar és de construcció moderna, a partir d'uns terrenys que pertanyien a l'església.

 

Capella de Sant Jaume. Plaça del Raval

La Capella de Sant Jaume, seu social de l'associació de jubilats i pensionistes des de 1989, va pertànyer històricament a la cofradia del mateix nom, constituïda tradicionalment pels canterers, que celebraven la seva festa el dia del patró.

La Plaça del Raval és el resultat del creixement urbanístic generat per l'expansió històrica de l'activitat dels canterers hi van ubicar els seus tallers i forns a partir del segle XVI.

 

Fortificacions Modernes.(1640-1648)

En direcció Est, restes del bastió nord-oriental de les fortificacions modernes de Traiguera, projectades per Francisco de Isasi amb motiu de la defensa fronterera del Regne de València durant la Guerra dels Segadores. La construcció de les defenses va seguir el curs de la guerra i no van acabar de realitzar-se. Actualment, les restes de les fortificacions s'han integrat en el paisatge urbà de la vila i el seu entorn. El recinte emmurallado i ampliació abaluartada del segle XVII ha estat declarat Bé d'Interès Cultural amb categoria de monument.

 

Font de Sant Vicent 1616

Font documentada des del segle XIII. La capella dedicada a Sant Vicent recorda el pas del sant per la vila, el 1413. La font va rebre la seva benedicció amb paraules dites a la multitud “Mai faltarà aigua en aquesta font”. La font actual va ser construïda en 1917

 

Retaules Ceràmics S.XIX – XX

La part baixa del carrer Major concentra diversos retaules ceràmics en la façanes d'algunes cases. De contingut religiós, alguns retaules tenen un gran valor etnológic.

 

Portalet. S. XIV. Porta de la Muralla Mediaval

Mostra única de la muralla que envoltava Traiguera en l'Edat Mitjana. El mur d'aquesta construcció tenia 6 pams de gruix i 30 d'alçada, amb merlets defensius superiors. Restaurada per l'Escola-Taller. En aquest mateix carrer poden contemplar-se altres mostres de fortificacions més o menys modernes.

 

Pujada de la Portella. Muralles

La pujada a la costa de la Portella era l'accés tradicional a la font de Sant Vicent. La Portella és una altra de les vies d'accés al recinte emmurallado de Traiguera. En aquest punt, els traçats de la muralla medieval i de les fortificacions modernes se superposen i oferixen, encara avui, el perfil més abrupte de la vila.

Museu Parroquial

Situat a l'interior del temple, és un dels més rics de la provincia, amb obras d' orfebrería de gran bellesa, entre d'altres una Custodia de Plata de l'orfebre Juan Olcina (1414), una Creu Processional major de plata de Bernat Santalínea (1415), una Creu Processional menor (1476-1526), també trobem talles policromades, restes del retaule del Santuario de la Verge i interessant testimonis ibers i romans.

Galeria Fotos Població

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal