Ajuntament de Traiguera

Traiguera Cap de Bandera

Situada a 16 km de la costa i en ple cor del Baix Maestrat, la població de Traiguera oferix una gran diversitat de turisme: tradicions, cultura i naturalesa.

Traiguera és una població típica de l'interior mediterrani envoltada de naturalesa i amb abundants fonts. A causa del seu passat històric els monuments antics així com les restes de diferents cultures són un dels seus atractius

Vine a Conèixer-la

Visita Virtual

Història

 

La vila de Traiguera, que va ser coneguda en temps dels íbers com “Thiar Julia”, ha arribat als nostres dies amb el nom de Traiguera. En el segle I. a.c. va haver un assentament romà, tal com ho testifiquen els vestigis oposats en el seu terme. Poblada pels visigots i posteriorment pels musulmans, va ser donada a l'Ordre de l'Hospital en l'any 1233, rebent carta de població en els anys 1236 -1237.

En l'any 1411 va ser seu del Parlament “de fora” en el conflicte successori esdevingut a la mort de Martín l'Humà i que es resoldria anys després en el Compromís de Casp. Va ser el propi Benedicte XIII (el Papa Lluna) qui al desembre de l'any 1411 va assolir reunir temporalment a Traiguera als dos parlaments escindits. El 15 d'abril de l'any 1421 va ser seu real de les Corts convocades per la Reina Margarita. Diverses edificacions gòtiques i renaixentistes conservades en el seu nucli antic testifiquen la importància històrica de la ciutat de Traiguera.Traiguera “Villa Amurallada” remonta la seua història a la cultura ibera de la que es conserva una base de moli al Museu Parroquial. En l'época romana va ser una villa important, tal i com es desprén del pas de la Vía Augusta creuant tot el terme municipal, així com troballes de l'epoca i restes de ceràmica.

Tras segles de dominació àrab conquerida per Jaume I al 1232, va tenir una importància mai coneguda com ho demostren els monuments que es troben a la villa de Traiguera. Donada en 1235 a l'Ordre militar de l'Hospital i anys més tard a l'Ordre de Montesa, fou durant aquesta època la villa va tenir el seu màxim esplèndor al s. XVI. Al llarg dels segles XVIII i XIX Traiguera va participar en aconteixements històrics rellevants, como la Guerra de Succesió o les Guerres Carlistes.

El Reial Santuari Verge de la Font freqüentat per reis i personalitats importants de la història de Espanya l'assenyalen com “destí de reixos"

Descàrrega de postals

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Portal desenrotllat amb Drupal